fbpx

Tietosuojakäytäntö

Yleiset tiedot

Veta Health, LLC (”Veta Health”, ”yritys” ja ”me”) on palvelu, jonka kautta potilaat voivat luoda hoitokumppanin, terveydenhuoltopalvelujen tarjoajan ja terveydenhuolto-organisaatioiden kanssa kliinisesti vahvistettuja hoitosuunnitelmia. Kunnioitamme asiakkaidemme, vierailijoiden ja muiden Veta Healthin käyttäjien tietosuojaa. Tässä tietosuojakäytännössä (”käytäntö”) kuvataan, miten me keräämme, käytämme ja luovutamme eteenpäin tietoja Veta Healthin verkkosivustolla osoitteissa www.myvetahealth.com, www.vetahealth.co ja www.veta.health (yhdessä ”sivusto”), online-portaalissa ja mobiilisovelluksissa (yhdessä ”alusta”), kun käytät palveluitamme (kuten palveluita, sivustoa ja alustaa, yhdessä ”palvelu”).

Veta Health tarjoaa hoitopolkuja turvallisen Internet-pohjaisen ohjelmistoalustan kautta, joka helpottaa hoidon koordinointia datan jakamisen avulla. Tämä käytäntö koskee kaikkia, jotka käyttävät palveluamme (yhdessä ”sinä”), mukaan lukien a) satunnaisia sivustomme vierailijoita, jotka eivät ole alustamme rekisteröityneitä käyttäjiä, ja b) henkilöitä, jotka ovat alustamme rekisteröityneitä käyttäjiä, mukaan lukien potilaita, hoitokumppaneita, terveydenhuoltopalvelujen tarjoajia ja terveydenhuolto-organisaatioita, (yhdessä ”käyttäjät”) alla määritellyn mukaisesti:

  • Potilaat käyttävät palvelua osallistuakseen oman terveytensä hallintaan ja helpottaakseen hoidon koordinointia jakamalla dataa (”potilas”).
  • Hoitokumppaneilla on joko potilaan tai terveydenhuoltopalvelujen tarjoajan valtuutus käyttää palvelua ja seurata potilaan terveyttä (”hoitokumppani”).
  • Terveysorganisaatiot, mukaan lukien sairaalat ja terveysjärjestelmät, käyttävät palveluitamme virtaviivaistaakseen työnkulkuja ja kehittääkseen hoidon tehokkuutta ja tuloksellisuutta (yhdessä ”terveydenhuolto-organisaatio”).
  • Lääkärit ja farmaseutit (yhdessä ”terveydenhuoltopalvelujen tarjoajat”) käyttävät palvelua seuratakseen ja kehittääkseen potilaiden hoidon tuloksia.

Tietosuojakäytännön hyväksyminen

Käyttämällä sivustoa, palvelua ja/tai alustaa hyväksyt tämän käytännön ehdot. Tietosuojakäytäntö on osa käyttöehtojamme. Siksi tässä tietosuojakäytännössä käytetyt termit on soveltuvin osin määritelty tarkoittamaan samaa kuin käyttöehdoissamme.

TÄRKEÄ HUOMAUTUS TERVEYSTIEDOISTASI: Käyttäjänä sinun on ymmärrettävä, että suuri osa henkilötiedoistasi on terveyteesi liittyviä tietoja, kuten diagnooseja, kuvantamistuloksia ja tietoja sairauksista. VETA HEALTH EI OLE TERVEYDENHUOLTOPALVELUJEN TARJOAJA.  Veta Health on liikeyritys, joka helpottaa terveystietojen tarkastelemista ja siirrettävyyttä. Alustat ovat apuvälineitä eivätkä korvaa terveydenhuoltopalvelujen tarjoajan konsultaatiota.

Minkälaista tietoa keräämme?

Henkilötiedot

Henkilötiedot viittaavat tietoihin, joista yksin tai yhdistettynä muuhun tietoon voi tunnistaa, paikantaa tai ottaa yhteyttä tiettyyn henkilöön (”henkilötiedot”). Kun käytät sivustoamme ja/tai palvelujamme, saatamme pyytää sinulta joitain henkilötietoja, esimerkiksi seuraavia:

    • Nimi, yhteystiedot ja demografiatiedot: voimme kerätä esimerkiksi nimen, syntymäpäivän, sukupuolen, sähköpostiosoitteen, puhelinnumeron, kotiosoitteen ja yrityksen tiedot.
    • Käyttäjätilitiedot: voimme kerätä tietojasi, kuten käyttäjänimen ja salasanan, jos rekisteröidyt palveluidemme käyttäjäksi.
    • Terveys- ja hyvinvointitiedot: voimme kerätä hyvinvointiisi liittyviä taustatietoja, kuten pituuden, painon, aiemmat lääkitykset, sairaalajaksot, sairaudet/diagnoosit, koetulokset ja muita terveyteen liittyviä tietoja palvelun tarjoamiseksi (yhdessä ”terveys- ja hyvinvointitiedot”).
    • Suojatut terveystiedot (käyttäjät Yhdysvalloissa): Ellei toisin ole sovittu Veta Healthin ja vakuutetun osapuolen (esim. lääkäri, apteekki tai vakuutuksenantaja) välillä, Veta Health ei kerää Yhdysvaltain sairausvakuutuksen siirrettävyyttä ja vastuuvelvollisuutta koskevassa Health Insurance Portability and Accountability Act (”HIPAA”) -lain mukaisesti siinä määriteltyjä suojattuja terveystietoja (Protected Health Information, ”suojatut terveystiedot”). HIPAA-laissa on määritelty tietosuoja- ja turvavaatimukset, jotka koskevat suojattujen terveystietojen käyttöä ja luovuttamista eteenpäin.  Käyttäjien meille luovuttamat henkilötiedot eivät tavallisesti ole suojattuja terveystietoja eivätkä siksi ole HIPAA-lain alaisia. Henkilötietojasi käsitellään joka tapauksessa tämän tietosuojakäytännön mukaisesti. Jos saamme terveydenhuoltopalvelujen tarjoajaltasi tai terveydenhuolto-organisaatiolta suojattuja terveystietoja, käsittelemme niitä HIPAA-lain mukaisesti sekä terveydenhuoltopalvelujen tarjoajasi tai terveydenhuolto-organisaatiosi ja Veta Healthin välisen yhteistyösopimuksen mukaisesti.
    • Erityiset henkilötietoryhmät (käyttäjät Euroopan unionissa): Veta Health käsittelee vain luonnollisen henkilön fyysiseen tai psyykkiseen terveyteen liittyviä henkilötietoja (”terveystiedot”) yleisen tietosuoja-asetuksen (Euroopan parlamentin ja neuvoston asetus [EU] 2016/679) (”GDPR”) mukaisesti. Tämä tarkoittaa muun muassa sitä, että Veta Health käsittelee terveystietoja vain, jos rekisteröity on antanut nimenomaisen suostumuksensa ja Veta Health voi luottaa siihen, että käsittelylle on laillinen peruste.
  • Evästeet ja vastaavat teknologiat: Voimme kerätä tiettyjä henkilötietoja evästeiden ja muiden teknologioiden, kuten verkkojäljitteiden, laitetunnisteiden, geopaikannuksen ja IP-osoitteiden, avulla. Käytämme selainevästeitä eri tarkoituksiin, esimerkiksi toiminnallisia evästeitä sekä kohdistus-, suorituskyky-, analytiikka- ja mainostusevästeitä. Lisätietoja löytyy kohdasta ”Automaattityökaluin keräämämme tieto”.
  • Anonyymit tiedot: Voimme anonymisoida henkilötietosi ja yhdistää anonymisoidun tiedon muihin alustoilta kerättyihin anonymisoituihin tietoihin. Voimme käyttää anonymisoitua tietoa ja jakaa sen kolmansille osapuolille alustojemme ja muiden tuotteidemme tai palveluidemme parantamiseksi tai kehittämiseksi. Lisäksi voimme käyttää anonymisoitua tietoa markkinointitarkoituksiin, tutkimus- ja analysointitarkoituksiin sekä muihin laillisiin tarkoituksiin.

Muut kuin henkilötiedot

Muut kuin henkilötiedot viittaavat tietoihin, joita ei voi itsessään kohtuullisesti yhdistää sinuun tai käyttää sinun tunnistamiseksi. Tällaisia tietoja ovat esimerkiksi yleiset ja kohdistamattomat tiedot koskien palvelun käyttöä ja tiedot, jotka on tuotettu palvelussa meille antamiesi tietojen perusteella (”muut kuin henkilötiedot”).

Automaattityökaluin keräämämme tieto

  • Käyttötiedot: Keräämme tietoa siitä, miten käytät palvelua, kuten esimerkiksi verkkotunnuksen nimen ja verkkosivun nimen, jolta tulit palveluun, milloin napsautit sivua tai muuta resurssia, kuinka kauan aikaa käytit milläkin sivullamme sekä IP-osoitteesi. IP-osoite on numerosarja, joka annetaan tietokoneellesi, kun käytät selaintasi Internetissä.
  • Analyysitiedot: Käytämme Google Analyticsin palveluita. Google Analytics on luotettava kumppani ja kolmas osapuoli. Alustat voivat lähettää yhdisteltyjä henkilötietoja sisältämättömiä tietoja Google Analyticsille, jotta me voimme analysoida alustojen suorituskykyä teknisesti ja tilastollisesti. Jos haluat kieltää Google Analyticsin seurannan kaikilla verkkosivustoilla, napsauta tästä. Käytämme teknologiapalvelu Hotjaria, jotta ymmärtäisimme paremmin tarpeesi ja pystyisimme rakentamaan ja kehittämään palveluistamme käyttäjien palautteen mukaisesti. Hotjar käyttää evästeitä ja muita teknologioita ja kerää käyttäytymisdataa laitteilta. Näihin kuuluvat mm. laitteen IP-osoite (käsitellään istunnon aikana ja tallennetaan anonymisoituna), laitteen näyttökoko, laitteen tyyppi (ainutlaatuinen laitteen tunniste), selaintiedot, maantieteellinen sijainti (ainoastaan maa) ja valittu kieli. Hotjar tallentaa nämä tiedot meidän puolestamme pseudonymisoituina käyttäjäprofiileina. Hotjarin sopimuksessa on kielletty meidän puolestamme kerättyjen tietojen myyminen eteenpäin. Lisätietoja Hotjarista löytyy täältä.
  • Evästetiedot: Kun käytät palveluitamme, voimme kerätä tietoa sinusta evästeillä tai muita automaattisilla tiedonkeräystyökaluilla. Eväste on pieni tiedosto, joka tallentuu tietokoneesi kovalevylle, ja on valmis tulevaa käyttöä varten, kun palaat palveluun. Käytämme evästeitä, jotta voimme tarjota sinua kiinnostavaa verkkosisältöä ja palvelussamme lisätoimintoja. Evästeitä on istuntokohtaisia ja pysyviä riippuen siitä, kuinka pitkän aikaa ne säilytetään, kun ne on asennettu selaimeesi. Voimme käyttää molempia. Evästeiden mukana ei voi tulla viruksia, ne eivät voi vahingoittaa tietokonettasi ja levittää yksityisiä tietoja, kuten sähköpostiosoitetta, ilman sinun suostumustasi. Voit asentaa tietokoneesi verkkoselaimeen ilmoituksen, kun sivusto yrittää lähettää sinulle evästeen. Näin voit sallia tai hylätä evästeen. Lisätietoja siitä, miten voit estää evästeiden tallentumisen laitteellesi, löytyy täältä. Lisätietoa löytyy myös tietokoneesi ohjevalikosta. Lisätietoja käyttämistämme evästeitä löytyy evästeselosteestamme täältä.

Miten keräämme henkilötietoja?

Keräämämme ja käsittelemämme henkilötiedot riippuvat siitä, miten käytät palvelua. Jos esimerkiksi käyt sivustollamme, saatamme kerätä henkilötietoja analysointityökalujen avulla. Jos päätät luoda profiilin ja rekisteröityä, sinua pyydetään antamaan terveystietoihisi ja profiilitietoihisi liittyviä henkilötietoja.

Kun rekisteröidyt käyttäjäksi tai käytät palveluamme muutoin

Voimme kerätä henkilötietoja, kun rekisteröidyt käyttäjäksi. Henkilötietoja ovat esimerkiksi nimi, kotiosoite, sähköpostiosoite, puhelinnumero, käyttäjänimi ja salasana. Käyttämällä palvelua potilas, hoitokumppani, terveydenhuoltopalvelun tarjoaja ja terveydenhuolto-organisaatio voi luovuttaa potilasta koskevia henkilötietoja, joihin voi sisältyä terveystietoja.

Kun toinen käyttäjä kutsuu sinut käyttämään palveluamme

Jos olet palvelumme tilannut potilas tai terveydenhuoltopalvelujen tarjoaja, voimme kerätä henkilötietojasi terveydenhuoltopalvelujen tarjoajalta, joka kutsuu sinut käyttämään alustaa. Tällaisia henkilötietoja ovat esimerkiksi nimi, kotiosoite, sähköpostiosoite ja puhelinnumero. Sinun ja terveydenhuoltopalvelujen tarjoajasi suostumuksella voimme kerätä tietoja suoraan henkilökohtaisista terveystiedoistasi, kuten suojatuista terveystiedoista ja/tai terveystiedoista (yhdessä ”henkilökohtaiset terveystiedot”), joita terveydenhuoltopalvelujen tarjoajasi ylläpitää. Rakennamme tiedoista terveysprofiilisi ja tarjoamme sinulle sopivia palveluita.

Jos olet hoitokumppani, voimme kerätä henkilötietoja käyttäjältä, joka kutsuu sinut käyttämään palvelua. Tällaisia henkilötietoja ovat esimerkiksi nimi, kotiosoite, sähköpostiosoite, puhelinnumero ja suhde potilaaseen.

Jos olet terveydenhuoltopalvelujen tarjoaja, meillä voi olla sinun henkilötietojasi tai henkilötietoja, jotka käsittelevät terveydenhuolto-organisaatiota, jonka työntekijä tai edustaja olet. Emme voi taata tai vakuuttaa näiden tietojen oikeellisuutta.

Kun olet yhteydessä meihin tai liityt postituslistallemme

Voimme kerätä henkilötietojasi, kuten nimen, sähköpostiosoitteen ja muita yhteystietoja, kun olet yhteydessä meihin, mukaan lukien tilanteet, joissa lähetät tietoja meille sivuston kautta tai olet yhteydessä kysymyksen tiimoilta. Voimme myös kerätä henkilötietoja, jos liityt postituslistallemme, esimerkiksi tilaat uutiskirjeen, päivityksiä, raportteja tai muuta tietoa tai sisältöä. Jos saat meiltä sähköpostia, voimme käyttää analysointityökaluja datan tallentamiseksi. Tällaista tietoa on esimerkiksi se, avaatko sähköpostimme tai napsautatko viestissä olevia linkkejä tai bannereita. Tietojen avulla voimme mitata viestintä- ja markkinointikampanjoittemme tehokkuutta.

Kun me keräämme tietoja kolmansilta osapuolilta

Voimme toisinaan käyttää henkilötietojasi kolmansilta osapuolilta saatujen tietojen kanssa tai täydentää henkilötietojasi niillä. Voimme esimerkiksi käyttää kolmannelta osapuolelta saatuja tietoja vahvistaaksemme yhteystiedot, varmistaaksemme kelpoisuutesi tai ymmärtääksemme paremmin demografiatietoihin perustuvia kiinnostuksen kohteitasi. Jos yhdistät Veta Health -tilisi toiseen laitteeseen tai palveluun, kuten älylaitteeseen, puettavaan laitteeseen tai muuhun mittausvälineeseen, voimme kerätä tietoja siitä, miten käytät näitä palveluita tai laitteita. Voimme yhdistää palveluistamme saamiamme henkilötietoja muilta käyttäjiltä tai kolmansilta osapuolilta saamiimme tietoihin, esimerkiksi terveys- ja hyvinvointitietoihin, parantaaksemme kokemustasi ja kehittääksemme palvelua. Jos palveluista ja laitteista vastaa kolmas osapuoli, sovellettavat tietokäytännöt ovat kolmannen osapuolen vastuulla. Emme voi taata tai vakuuttaa näiden tietojen oikeellisuutta.

Miten käytämme keräämiämme henkilötietoja?

Tarpeemme käsitellä henkilötietojasi perustuu oikeutettuun etuun palveluiden tarjoamiseksi (mukaan lukien alustojemme ja palveluidemme markkinointi, mainonta, tutkimus ja analysointi) ja sopimusvelvoitteiden täyttämiseksi sinua ja muita asiakkaitamme kohtaan. Sinulta pyydetään henkilötietoja tietyissä kohdin, jotta voit käyttää palvelua. Keräämiämme henkilötietoja käytetään vain siihen tarkoitukseen, joka ilmoitetaan kerätessä, tai esimerkiksi seuraaviin tarkoituksiin:

Oikeutettu etu

Voimme käyttää henkilötietoja sovellettavassa lainsäädännössä määriteltyyn oikeutettuun etuun perustuen alustan tai palveluiden toimittamiseksi, vaikka kyseessä ei olisi sopimusvelvoitteen täyttäminen käyttäjää kohtaan, paitsi jos rekisteröidyn etu, perusoikeudet ja -vapaudet ohittavat meidän etumme. Oikeutettuja etujamme voivat olla

  • sivuston ylläpito ja palvelun tarjoaminen sinulle, mukaan lukien tekninen tuki
  • käyttäjätilin ja palvelun hallinnointi, mukaan lukien henkilöllisyyden varmistaminen ja sivuston ja palvelun sallittu käyttö
  • palvelua koskeva viestintä sinun kanssasi, mukaan lukien lähestyminen terveydenhuoltopalvelujen tarjoajien puolesta ja tärkeät ilmoitukset palvelun, tämän käytännön ja käyttöehtojen muutoksista
  • asiakastuki ja käyttäjien pyyntöihin, kyselyihin ja valituksiin vastaaminen
  • sivuston ja palvelun kehittäminen, tarjoaminen ja parantaminen, mukaan lukien verkkosivun ja palvelun toimintojen, suorituskyvyn ja tuen parempi mukauttaminen (mukaan lukien evästeet ja vastaavat teknologiat) tilastollisia ja analyysitarkoituksia varten
  • mahdollisesti sinua kiinnostavista uusista tuotteista, tarjouksista tai muista seikoista viestiminen määräjoin sähköpostitse
  • yhteydenotto markkinointitutkimustarkoituksissa (sähköpostiosoitteen ja/tai -osoitteiden, puhelinnumeron, faksinumeron tai postiosoitteen kautta)
  • palvelumme, palvelintemme, verkkojärjestelmiemme ja tietokantojemme turvallisuuden suojaaminen tai käyttäjiemme ja tytäryhtiöidemme suojaaminen haitoilta tai vaaratekijöiltä
  • käyttöehtojemme, tämän käytännön tai kolmansien osapuolien kanssa sovittujen sopimusten täytäntöönpano.

Sopimusvelvoitteiden täyttäminen

Voimme käyttää henkilötietoja sopimusvelvoitteidemme täyttämiseksi. Tällaisia ovat esimerkiksi

  • palvelun tuottaminen sinulle
  • palvelua koskeva viestintä sinun kanssasi (puhelimitse, sovelluksen sisäisin viestein tai push-ilmoituksin), mukaan lukien lähestyminen terveydenhuoltopalvelujen tarjoajien puolesta
  • sinua koskevien tietojen toimittaminen käyttäjille liittovaltion ja paikallisten lakien mukaisesti
  • sinua koskevien tietojen toimittaminen palveluntarjoajillemme
  • sisäinen ostoihin ja liiketoimiin liittyvä kirjanpito.

Lakisääteisten vaatimusten noudattaminen

Voimme käyttää henkilötietoja vastataksemme haasteisiin, oikeusprosesseihin tai hallituksen pyyntöihin tai tutkimuksiin. Lisäksi voimme käyttää niitä sisäisessä ostoihin ja liiketoimiin liittyvässä kirjanpidossa.

Suostumus

Jos meillä ei ole valmiiksi valtuuksia käsitellä henkilötietojasi sovellettavan lainsäädännön puitteissa, voimme joissain tapauksissa pyytää suostumustasi käsitellä henkilötietojasi. Tällaisia tapauksia ovat esimerkiksi seuraavat:

  • Erityiset henkilötietoryhmät: Meidän on kerättävä käyttäjiltämme erityisiä henkilötietoja, kuten terveystietoja, palvelun tuottamiseksi. Käsittelemme terveystietojasi vain nimenomaisella suostumuksellasi, kuten lainsäädännössä vaaditaan. Nimenomainen suostumus pyydetään erikseen, kun rekisteröidyt palveluumme ja kirjaudut palvelua käyttäviin työkaluihin.
  • Markkinointi: Voimme määräajoin lähettää sinulle sähköposteja ja/tai tekstiviestejä sinua mahdollisesti kiinnostavista uusista tuotteista, tarjouksista tai muista seikoista sekä muissa mahdollisissa markkinointitarkoituksissa. Voit muokata viestintäasetuksiasi Veta Healthin tilin asetuksista tai perumalla markkinointiviestien tilauksen.
  • Evästeet: saatamme myös pyytää suostumusta evästeiden käyttöön evästekäytäntömme mukaisesti.

Miten jaamme keräämiämme tietoja?

Henkilötiedot

Voimme luovuttaa keräämiämme henkilötietoja eteenpäin tässä käytännössä kuvatun mukaisesti.

  • Valtuutetut käyttäjät: Jos sallit Veta Healthin jakaa tietoja muiden kanssa, voimme käyttää henkilötietojasi muiden kanssa viestiessämme, jotta voimme tuottaa pyytämäsi palvelun. Esimerkiksi jos potilas on yhteydessä meihin tai lähettää tietojaan palvelun kautta, me voimme jakaa nämä tiedot potilaan hoitokumppanille ja/tai terveydenhuoltopalvelujen tarjoajille, jotta he voivat olla yhteydessä potilaaseen ja tarjota palvelua. Käsittelemme terveystietojasi vain nimenomaisella suostumuksellasi, kuten lainsäädännössä vaaditaan. Nimenomainen suostumus pyydetään erikseen, kun rekisteröidyt palveluumme ja kirjaudut palvelua käyttäviin työkaluihin.
  • Analytiikka: käytämme kolmannen osapuolen ratkaisuja ymmärtääksemme kuinka vierailijat käyttävät sivustoa ja arvioidaksemme käyttöön liittyviä trendejä.
  • Palveluntarjoajat ja yhteistyökumppanit: Voimme luovuttaa henkilötietoja alihankkijoille, palveluntarjoajille ja muille kolmansille osapuolille, joita käytämme liiketoimintamme tukena. Jos kolmannet osapuolet käsittelevät henkilötietoja, meillä on osapuolten kanssa liiketoimintasopimus tai tiedonkäsittelysopimus. Olemme tehneet tarvittavat toimenpiteet varmistaaksemme, että henkilötietojasi käsitellään vain tässä käytännössä kuvailtuihin tarkoituksiin ja sovellettavan lainsäädännön mukaisesti.
  • Sosiaalinen media: voimme käyttää sosiaalisten median kanavien jakamiseen ja muihin tarkoituksiin luotuja pienoisohjelmia ja työnkaluja.
  • Liiketapahtumat: voimme luovuttaa henkilötietoja Veta Healthin koko omaisuuden tai sen osan yrityskaupan, divestoinnin, saneerauksen, uudelleenjärjestelyn, yhtiön purkautumisen tai muun kaupan tai siirron yhteydessä ostajalle tai muulle seuraajalle joko toiminnan jatkuessa tai osana konkurssi-, selvitystila- tai muuta vastaavaa menettelyä.
  • Oikeusmenettelyn mukaisesti: voimme luovuttaa henkilötietoja noudattaaksemme tuomioistuimen päätöstä, lakia tai oikeusmenettelyä, mukaan lukien vastataksemme hallituksen tai viranomaisen pyyntöön.
  • Oikeuksien ja edun suojeleminen: Voimme luovuttaa henkilötietoja, jos uskomme, että tietojen luovuttaminen on tarpeen tai tarkoituksenmukaista Veta Healthin, asiakkaidemme tai muiden oikeuksien, omaisuuden tai turvallisuuden suojelemiseksi.
  • Voimme luovuttaa henkilötietoja käyttöehtojemme tai muiden sopimusten täytäntöön panemiseksi tai soveltamiseksi.

Muut kuin henkilötiedot

Voimme käyttää tai luovuttaa keräämiämme ja saamiamme tietoja, jotka eivät ole henkilötietoja, kaikkiin laillisiin liiketoiminnallisiin tarkoituksiin ilman minkäänlaista ilmoitusvelvollisuutta sinulle edellyttäen, että tiedot eivät sisällä henkilötietoja.

Miten suojelemme keräämiämme tietoja?

Suojelemme henkilötietoja teknisillä ja organisatorisilla tietoturvamenetelmillä. Siitä huolimatta Internetin välityksellä tallennettujen ja lähetettyjen tietojen tietoturvaa ei voi koskaan taata täydellisesti. Emme ole vastuussa minkäänlaisista tietojen kaappauksista tai lähetysten keskeyttämisestä Internetin välityksellä tai, riippuen sijainnistasi, tietojen häviämisestä tai muuttumisesta.

Käyttäjät ovat vastuussa salasanojensa, käyttäjätunnustensa ja muiden tunnistautumiseen tarvittavien tietojen turvallisuudesta, joiden avulla pääsee alustojemme salasanalla suojatuille tai turvallisille alueille. Voimme keskeyttää alustojen käytön sinulta suojellaksemme sinua ja tietojasi ilman etukäteisilmoitusta tutkinnan ajaksi, jos tietoturvarikkomusta epäillään. Alustojen salasanasuojattujen ja/tai turvallisten alueiden käyttö ja niille pääsy on sallittua vain valtuutetuille käyttäjille. Valtuuttamaton pääsy näille alueille on kiellettyä.

Kolmannen osapuolen sivustoille linkittäminen

Alustoillamme voi näkyä linkkejä uutissivustoille, sosiaalisen median verkkosivustoille tai terveystietoresursseihin (”kolmannen osapuolen tarjoamat palvelut”). Linkki kolmannen osapuolen tarjoamaan palveluun ei tarkoita, että me tuemme palvelua tai vastaamme palvelussa esitettyjen tietojen laadusta tai oikeellisuudesta. Tietosuojakäytäntömme ei koske kolmansien osapuolien tarjoamia palveluita. Jos siis napsautat linkkiä ja siirryt kolmannen osapuolen tarjoamaan palveluun, sinua koskee kolmannen osapuolen tarjoaman palvelun tietosuojakäytäntö eikä tämä käytäntö. Suosittelemme lukemaan kolmannen osapuolen tarjoaman palvelun tai muiden palveluiden tietosuojakäytännöt ennen kuin lähetät henkilötietojasi.

Do not track -asetus

Emme tällä hetkellä tue Do not track -toimintoa alustoillamme. Alustat eivät seuraa käyttäjiä pitkäaikaisesti ja kolmansien osapuolien verkkosivustoilla kohdennettua mainontaa tarjotakseen muutoin kuin tässä käytännössä kuvailluin tavoin. Do not track -toiminto on tietosuoja-asetus, jonka voi asettaa omaan verkkoselaimeensa. Näin voi kertoa, ettei halua tiettyjä tietoja verkkosivuvierailuista kerättävän, ellei ole ollut vuorovaikutuksessa sivuston palvelun kanssa. Lisätietoja Do not track -toiminnosta ja sen kytkemisestä päälle löytyy englanniksi täältä: www.donottrack.us.

Rekisteröidyn oikeudet

Euroopan talousalueella, Euroopan unionissa ja tietyillä muilla lainkäyttöalueilla rekisteröidyillä on tiettyjä oikeuksia sovellettavan tietosuojalainsäädännön mukaisesti. Näihin kuuluu mm. oikeus kysyä meiltä käsittelemmekö henkilötietojasi, mukaan lukien terveystietojasi.

Veta Health on yleisen tietosuoja-asetuksen mukaisesti sekä rekisterinpitäjä että henkilötietojen käsittelijä. Veta Health on Euroopassa työskentelevän henkilökuntansa henkilötietojen rekisterinpitäjä (HR-tiedot) sekä asiakkailta ja mahdollisilta asiakkailta kerättyjen henkilötietojen rekisterinpitäjä (Veta Healthin oma asiakastietojenhallinta).

Veta Health on yleisen tietosuoja-asetuksen mukainen henkilötietojen käsittelijä siinä määrin, että se käsittelee EU-kansalaisten henkilötietoja asiakkaidensa puolesta. Tässä yhteydessä asiakkaamme ovat rekisterinpitäjiä. Veta Health käsittelee henkilötietoja rekisterinpitäjän kanssa solmitun sopimuksen ja kirjallisten ohjeiden mukaisesti.

Kun käsittelemme henkilötietojasi, sinulla on tiettyjä oikeuksia sovellettavien tietosuojalakien mukaisesti. Näitä voivat olla esimerkiksi seuraavat:

  • Oikeus pyytää pääsy itseä koskeviin henkilötietoihin sekä oikeus pyytää kyseisten tietojen oikaisemista tai poistamista: sinulla voi olla oikeus pyytää pääsy itseäsi koskeviin henkilötietoihin, pyytää oikaisua virheellisiin henkilötietoihin ja pyytää henkilötietojesi poistamista.
  • Oikeus pyytää käsittelyn rajoittamista: tietyissä olosuhteissa sinulla voi olla oikeus rajoittaa henkilötietojesi käsittelyä.
  • Oikeus vastustaa käsittelyä: Tietyissä olosuhteissa sinulla voi olla oikeus vastustaa henkilötietojesi käsittelyä ja esimerkiksi pyytää henkilötietojesi käsittelemisen lopettamista markkinointitarkoituksiin. Jos et halua saada markkinointiviestejä, lue ohjeet tämän käytännön kohdasta ”Suostumuksen peruminen”.
  • Oikeus siirtää tiedot järjestelmästä toiseen: tietyissä olosuhteissa sinulla voi olla oikeus saada meille annetut itseäsi koskevat henkilötiedot ja pyytää meitä toimittamaan sinua koskevat henkilötiedot toiselle rekisterinpitäjälle.
  • Oikeus tehdä valitus: Sinulla on oikeus tehdä valitus tietosuojavalvontaviranomaiselle.

Jos haluat käyttää oikeuttasi, lähetä sähköposti osoitteeseen admin@myvetahealth.com. Laissa määrätyn mukaisesti oikeus saada pääsy, oikeus pyytää oikaisemista tai poistamista, oikeus rajoittaa käsittelyä ja/tai siirtää tiedot järjestelmästä toiseen ei välttämättä koske kaikkia tietoelementtejä. Ryhdymme kohtuullisiin toimiin vastataksemme ja täyttääksemme pyynnöt niin pian kuin on käytännössä mahdollista ja lain vaatimissa ajoissa. Saatamme vahvistaa henkilöllisyytesi vastataksemme pyyntöihisi oman tietoturvasi suojelemiseksi.

Huomaathan, että jotkut tiedot ovat terveydenhuoltopalvelujen tarjoajien tai terveydenhuolto-organisaation toimittamia eivätkä siksi suoraan meidän hallinnassamme. Kysymykset koskien henkilökohtaisia terveystietojasi, jotka joko terveydenhuoltopalvelujen tarjoaja tai terveydenhuolto-organisaatio on toimittanut Veta Healthille, tulee ohjata suoraan näille tahoille. Tällaiset tiedot eivät ole suoraan Veta Healthin hallinnassa.

Suostumuksen peruminen

Kun henkilötietojen käsittely perustuu oikeutettuun etuun, sinulla on oikeus vastustaa henkilötietojesi käsittelyä. Huomaathan, että sovellettavan lainsäädännön mukaisesti me voimme mahdollisesti jatkaa henkilötietojesi käsittelyä, vaikka sinä vastustaisitkin sitä, jos meidän oikeutettu perusteemme ohittaa sinun etusi ja oikeutesi tai jos käsittely on välttämätöntä oikeusvaateiden luomiseksi, toimeenpanemiseksi tai puolustamiseksi.

Jos henkilötietojen käsittely perustuu suostumukseesi, sinulla on oikeus perua suostumuksesi koskien henkilötietojen käsittelyä milloin tahansa. Voit perua suostumuksesi lähettämällä sähköpostia otsikolla ”Withdraw Consent” osoitteeseen admin@myvetahealth.com. Suostumuksesi perutaan, ellei meillä ole lakisääteinen tai ammatillinen velvollisuus säilyttää tietoja. Huomaathan, että jos perut suostumuksesi, emme voi enää sallia sinulle pääsyä alustoille ja palveluihimme.

Emme käytä henkilötietojasi kaupallisten tai markkinointiviestien lähettämiseen, ellet ole antanut siihen suostumustasi tai ellei meillä ole jokin muu laillinen peruste sille. Jos et halua saada uutiskirjeitä tai muita markkinointi- tai mainosviestejä, ilmoituksia tai tietoa päivityksistä, voit perua ne napsauttamalla lähettämämme sähköpostin ”peruuta tilaus / unsubscribe” -painiketta tai lähettämällä sähköpostia otsikolla ”Opt-out Request” osoitteeseen hello@myvetahealth.com. Voit myös perua markkinointitekstiviestit meiltä ja tytäryhtiöiltämme seuraamalla ohjeita tai olemalla meihin yhteydessä. Lisätietoa tekstiviesteistä löytyy käyttöehdoistamme. Huomaathan, että kaikkia viestejä, kuten lakisääteisiä ilmoituksia, ei voi perua.

Alaikäisiä koskevat tiedot

Ymmärrämme kuinka tärkeää on suojella kaikkien ja erityisesti lasten ja nuorten yksityisyyttä. Alustamme on tarkoitettu yli 18-vuotiaille. Palvelun tilaaminen on mahdollista vain 18-vuotiaille tai sitä vanhemmille aikuisille tai muutoin laissa täysi-ikäisiksi määritellyille. Emme myöskään kohdista tai myy palveluitamme alle 13-vuotiaille lapsille, emmekä tietoisesti kerää heiltä henkilötietoja. Jos alustojamme käytetään lastentauteihin liittyvissä yhteyksissä, alle 13-vuotiaiden lasten vanhemman tai huoltajan on rekisteröidyttävä palveluun ja annettava suostumus pääkäyttäjänä.

Tiedon siirtäminen Yhdysvaltoihin

Veta Health voi tietyissä tapauksissa säilyttää käsittelemiään sinua koskevia henkilötietoja Yhdysvalloissa. Jos toimimme näin, kun sinun sijaintisi on muualla kuin Yhdysvalloissa, henkilötietojesi siirtäminen on tarpeen, jotta voimme tarjota sinulle pyydetyt tiedot ja palvelun ja/tai suorittaa pyydetyn liiketoimen. Siirrämme henkilötietoja vain asianmukaisesti suojattuina ja esimerkiksi Euroopan komission vakiosopimuslausekkeiden mukaisesti. Käyttämällä mitä tahansa tämän sivuston osaa tiedostat ja sallit tietojesi siirron tiloihimme Yhdysvalloissa.

Kalifornian tietosuojaoikeudet

Emme luovuta tai jaa henkilötietojasi kolmansille osapuolille kolmansien osapuolten markkinointitarkoituksiin ilman sinun suostumustasi.

Säilytysajat

Henkilötietoja säilytetään niin kauan kuin on tarpeellista niissä tarkoituksissa, joita varten henkilötiedot kerättiin. Säilytämme henkilötietosi myös niin kauan kuin meidän tarvitsee lakisääteisten velvoitteidemme puitteissa, ristiriitojen selvittämiseksi ja sopimusvaatimusten mukaisesti. Määrittelemme säilytysaikamme seuraavien kriteerien mukaisesti:

  • asiakassuhteesi kesto
  • henkilötietojesi käsittelyn tarkoitus ja siihen liittyvä oikeudellinen etu
  • säilytysaikaa koskeva lakisääteinen velvoite
  • tietojen säilyttämisen suositeltavuus oikeudellisen asemamme valossa.

Tietosuojakäytännön päivittäminen

Saatamme päivittää tätä tietosuojakäytäntöä ajoittain. Jos jatkat palveluidemme käyttöä, hyväksyt tietosuojakäytännön pienet muutokset. Jos teemme oleellisia muutoksia tietosuojakäytäntöömme, ilmoitamme niistä palvelussa näkyvällä paikalla. Suosittelemme, että tarkistat sivustomme, alustamme, palvelumme ja tietosuojakäytännön säännöllisesti muutosten varalta.

Yhteystiedot

Jos käytät palveluamme Yhdysvalloissa ja sinulla on kysyttävää tai kommentoitavaa tästä tietosuojakäytännöstä, ole meihin yhteydessä sähköpostitse (admin@myvetahealth.com). Lisää otsikoksi ”Privacy Policy”. Jos käytät palveluamme Euroopan unionin alueella, voit olla yhteydessä tietosuojavastaavaamme Sebastian Kraskaan sähköpostitse (email@iitr.de), puhelimitse (089-18917360) tai kirjeitse: IITR Datenschutz GmbH, Dr. Sebastian Kraska, Marienplatz 2, 80331 Munich, Germany.

Last updated: December 2, 2020